Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62624
Title: Система мережевого програмного керування верстатів з числовим програмним управлінням
Authors: Костенко, Олег Євгенійович
Keywords: верстат
модернізація
комп'ютерна мережа
прототип пристрою
розробка
модульна архітектура
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Костенко О.Є. Система мережевого програмного керування верстатів з числовим програмним управлінням. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 96 с.
Abstract: В сучасному світі, де комп'ютерні технології стрімко розвиваються, системи комп'ютерного чисельного управління (ЧПУ) стають необхідним елементом в промисловості, відіграваючи ключову роль у підтримці та оптимізації виробничих процесів. За останні роки спостерігається неймовірний ріст у сфері ЧПУ, де флагманські моделі від провідних світових виробників встановлюють нові стандарти ефективності та точності в цій динамічній галузі. Сучасні системи ЧПУ вражають своєю високоточною архітектурою, яка базується на двохкомп'ютерній системі, що дозволяє забезпечити найвищий рівень контролю над виробничими процесами. Вони здатні управляти до 16 осей на різних каналах управління, використовуючи інтерполяцію з нанометричною точністю. Однією з ключових переваг є здатність виконувати високошвидкісну обробку деталей, що робить ці системи вельми ефективними в умовах сучасних виробничих ліній.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., доцент Андрєєв О.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62624
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_221_КостенкоОЄ.pdf2.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.