Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62637
Title: Автоматична система збору та обробки метеорологічної інформації
Authors: Косенко, Валерій Юрійович
Keywords: блок живлення
мікроконтролер
запам’ятовуючий пристрій
мікропроцесор
шина живлення
мікропроцесорна система
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Косенко В.Ю. Автоматична система збору та обробки метеорологічної інформації. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 95 с.
Abstract: Атмосферні явища являють собою важливий елемент погоди: від того, іде сильний дощ або сніг, починається хуртовина або гроза, туман або пилова буря, починається обледеніння або сідає іній, в значній мірі впливає як технічні об’єкти що перебувають під відкритим небом: машини і механізми, будівлі, дороги, так і на живі істоти – людей, тварин, рослин. Особливо чутливою до екстремальних погодних явищ є авіація. Тому спостереження за атмосферними явищами, та їх правильне визначення, фіксація часу початку та припинення, коливань інтенсивності мають велике значення. Особливо гостра потреба у відстеженні та передбаченні погодних явищ існує під час війни. Для цього існують метеорологічні станції. Відомо, що такі атмосферні явища як урагани, зливи, сніг, град або спека не починаються раптово. Цим явищам передує певна послідовність атмосферних подій, спостерігаючи, вимірюючи і аналізуючі які можливо передбачати погоду. Довгостроковий прогноз погоди складається метеорологами на підставі даних, отриманих з космосу, але його точність єдосить умовною. Передбачати погоду на короткий термін можливо зі значно більшою точністю за допомогою портативних метеорологічних станцій, в тому числі і автоматичних. Метеостанції дозволяють отримувати точні значення температури, вологості та атмосферного тиску. Потім можливо аналізувати динаміку змін атмосферного тиску, на підставі цього аналізу самостійно робити з певною вірогідністю прогноз погоди на 6-36 годин.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., доцент Андрєєв О.В
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62637
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_123_КосенкоВЮ.pdf1.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.