Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62653
Назва: Класифікація та особливості підсилювачів систем автоматики
Автори: Гринько, Р. І.
Демчук, В. І.
Ключові слова: електричні підсилювачі
магнітні підсилювачі
електромагнітне реле
джерело живлення
енергія
класифікація
Дата публікації: 22-лис-2022
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Гринько Р.І. Класифікація та особливості підсилювачів систем автоматики / Р.І. Гринько, В.І. Демчук // Сучасні технології розвитку комп'ютеризованих систем керування рухом: збірник тез доповідей науково-технічної конференції. - Національний авіаційний університет. - Київ, 21-22 листопада 2022. - с. 60-62.
Короткий огляд (реферат): У системах автоматики підсилювачі збільшують потужність вхідного сигналу, тому що сигнали датчиків, як правило, мають потужність недостатню, щоб пустити в хід виконавчий елемент. У деяких випадках одночасно з підсиленням вхідного сигналу в підсилювачі здійснюється також і якісне перетворення сигналу: постійний струм перетворюється в змінний, змінний у постійний і т.д. Для роботи підсилювачів необхідне допоміжне джерело енергії. У залежності від виду енергії допоміжного джерела підсилювачі поділяються на електричні, гідравлічні, пневматичні і комбіновані.
Опис: 1. М.Г. Чиликин, А.С. Сандлер. Общий курс электропривода. М.: Энергоиздат., 1981, -450с. 2. Електромеханічні системи автоматичного керування та електроприводи./ За ред. М.Г. Поповича і О.Ю. Лозинського. - Київ: “Либідь”,2005, - 780с 3. Б.О. Баховець. Автоматизований електропривод. - Рівне: Вид. НУВГП., 2008, 96с. 4. Автоматизація приводів машин. Конспект лекцій. /Сост.: С. В. Погорєлов. - Запоріжжя, 2006. - 172с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62653
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій кафедри аерокосмічних систем управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
60-62.pdfтези доповіді519.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.