Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62695
Title: Мережева безпека. Брандмауер нового покоління
Authors: Гунько, Олександр
Антоненко, Артем
Keywords: мережа
брандмауер
бар’єр
трафік
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гунько О.С. Мережева безпека. Брандмауер нового покоління / О.С. Гунько, А.В. Антоненко // Комп’ютерні системи та мережні технології : ХІІІ Міжнар. науково-практ. конф. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 70–71.
Abstract: Коли потрібно захистити мережу, створюються брандмауери, щоб ускладнити зловмисникам доступ до внутрішньої мережі. Брандмауери можуть бути як апаратними, так і програмними. Використовуючи набір правил, брандмауер перевіряє та блокує трафік. Міжмережевий екран може сканувати як вхідний так і вихідний трафік. У міру розвитку Інтернету їх потрібно було будувати з використанням нових методів безпеки для захисту мережі. Важливо відзначити це в моделі клієнт-сервер, яка є основною архітектурою сучасних обчислень. Мережевий захист, також відомий як брандмауер, можна включити в сучасний пристрій мережевої безпеки організації для включення політики безпеки та керування подіями (SIEM) і встановити на периметрі мережі організації для захисту від зовнішніх і внутрішніх загроз. Коли постачальник виявляє нову загрозу або виправлення, брандмауер оновлює набір правил для адресації постачальника. Основне призначення брандмауера – створити бар’єр між зовнішньою мережею та захищеною мережею. Брандмауер перевіряє всі пакети (фрагменти даних, призначені для передачі через Інтернет), які надходять або залишають захищену мережу. Після того, як інспектор завершить перевірку, брандмауер може відрізнити легітимні пакети від нелегітимних за допомогою попередньо встановленого списку правил. Ця пакетована форма інформації включає джерело, призначення та вміст. Вони можуть відрізнятися на кожному рівні мережі, як і правила. Брандмауери зчитують ці пакети та змінюють їх відповідно до правил, які вказують протоколу надсилати їх туди, куди вони повинні йти.
Description: ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА 1.https://www.cloudflare.com/learning/security/what-is-nextgeneration-firewall-ngfw/ 2.https://www.simplilearn.com/tutorials/cyber-securitytutorial/what-isfirewall#:~:text=Firewalls%20prevent%20unauthorized%20access%20 to,to%20secure%20a%20computer%20network 3. https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/firewalls/what-isa-next-generation-firewall.html 4. What is a next-generation firewall (NGFW)? | Cloudflare
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62695
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція «Комп’ютерні системи та мережні технології» (CSNT-2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гунько О.С., Антоненко А.В.2.pdf85.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.