Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62732
Title: Криптографічний захист державної інформації
Authors: Чернега, Інна
Keywords: метод
хешування
безпека
мережа
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чернега І.І. Криптографічний захист державної інформації / І.І. Чернега // Комп’ютерні системи та мережні технології : ХІІІ Міжнар. науково-практ. конф. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 157–158.
Abstract: Криптографічний захист державної інформації є важливим. Існують багато методів, таких як симетричне та асиметричне шифрування, хешування та цифровий підпис. Вони можуть використовуватися окремо або в комбінації. Криптографічний захист допомагає забезпечити безпеку та конфіденційність даних в електронному вигляді. Відповідні методи шифрування та протоколи обміну ключами запобігають несанкціонованому доступу та забезпечують цілісність даних. Криптографічний захист інформації може комбінуватися з фізичним захистом для забезпечення безпеки та конфіденційності даних у державних установах. У асиметричному шифруванні використовується два ключі - публічний та приватний. Публічний ключ використовується для зашифрування даних, а приватний - для їх розшифрування.
Description: ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА 1. Stallings, W. (2017). Криптографія та мережева безпека: принципи та практика. 2. Paar, C., & Pelzl, J. (2010). Розумна криптографія: підручник для студентів та фахівців.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62732
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція «Комп’ютерні системи та мережні технології» (CSNT-2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чернега І.І..pdf89.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.