Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62832
Title: Система захисту БПЛА від перехвату управління
Authors: Шевченко, А.А.
Романовський, Е.Р.
Keywords: захист
БПЛА
помилкові дані
методи протидії
керовані перестановки
Issue Date: 29-Nov-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шевченко А.А. Система захисту БПЛА від перехвату управління / А.А. Шевченко, Е.Р. Романовський // Сучасні технології розробки комп'ютеризованих систем управління рухом: збірник тез доповідей науково-технічної конференції. - Національний авіаційний університет. - Київ, 28-29 листопада, 2023. - с. 109.
Abstract: Перехоплення управління безпілотних літальних апаратів (БПЛА) шляхом відправлення помилкових даних системи GPS - один із найпоширеніших і найскладніших одночасно видів електронної атак на БПЛА. Підсумком такої атаки, проведеної з використанням сучасного обладнання, може бути як мінімум відхилення від курсу і виліт за потрібний квадрат, а в гіршому випадку - відмова всіх необхідних датчиків. Безпілотні літальні апарати знаходять широке застосування в різних областях, у будь-якій з яких перехоплення є небажаним або неприпустимим. Але найчастіше це пов'язано зі стандартними протоколами обміну даними між оператором та БПЛА, а також БПЛА та супутником GPS.
Description: 1. Spoofed' GPS signals can be countered, researchers show [Електронний ресурс]. - Режим доступу: https://news.cornell.edu/stories/2012/07/researchers-counter-gps-spoof- attack. - Дата доступа: 20.11.2023.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62832
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри аерокосмічних систем управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
109.pdfтези доповіді476.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.