Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62833
Title: Оптимальна система точної навігації БПЛА типу RTK
Authors: Донець, В.Ю.
Keywords: БПЛА
навігація
технологія RTK
сигнал
передача даних
Issue Date: 29-Nov-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Донець В.Ю. Оптимальна система точної навігації БПЛА типу RTK / В.Ю. Донець // Сучасні технології розробки комп'ютеризованих систем управління рухом: збірник тез доповідей науково-технічної конференції. - Національний авіаційний університет. - Київ, 28-29 листопада, 2023. - с. 104-106.
Abstract: Технологія RTK умовно новою, але все частіше застосовується у різних галузях. Це пов’язане з тим що підприємства автоматизується і намагаються збільшити маржу своїх товарів або послуг. Саме тому всі намагаються автоматизувати, пришвидшити, і зробити більш точним і дешевшим своє виробництво. Тому технологія GPS вже перестала влаштовувати і її на допомогу прийшов RTK. Якщо точність GPS становить від 5-20м то точність технології RTK становить вже сантиметри, що дозволяє автоматизувати складні потреби. Систему RTK можна використовувати з передовою технікою. Одною із них є БПЛА. Перші безпілотні літальні апарати з’явилися ще у 1994 роках, але масовості набули не так давно. Відносна дешевизна і простота конструкції зробила звичайні дрони популярними, але яким чином вони відносяться до БПЛА. Коли поєднуємо технологію RTK і дрона то ми можемо отримати апарат який не буде потребувати втручання людини для проходження маршруту у заданих координатах.
Description: 1. Hans-Jurgen Euler Reference Station Network Information Distribution 03 December 2005 2. RACELOGIC. How Does RTK (Real Time Kinetic) Work? RACELOGIC Support Centre: https://en.racelogic.support/VBOX_Automotive/01General_Information/Knowledge_Base/How_D oes_RTK_(Real_Time_Kinetic)_Work? 3. Lambert Wanninger Introduction to Network RTK 11 June 2004: http://www.wasoft.de/e/iagwg451/intro/introduction.html 4. Frederik Jacobus Potgieter Navigational precision of an autonomous ground vehicle using multiple sensors March 2016
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62833
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри аерокосмічних систем управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
104-106.pdfтези доповіді482.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.