Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62940
Title: Ревіталізація промислових споруд під підприємство адаптивного виробництва
Authors: Будика, Діана Андріївна
Keywords: кваліфікаційна робота
ревіталізація
споруда
підприємство
адаптивне виробництво
зонування
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Будика Д.А. Ревіталізація промислових споруд під підприємство адаптивного виробництва. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Дизайн". – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – 66 с.
Abstract: В сучасному світі динаміка розвитку технологій та зміни в економічному середовищі вимагають від підприємств постійної адаптації для забезпечення конкурентоспроможності. Одним із ключових аспектів адаптації є ревіталізація промислових споруд та перетворення закинутих просторів в адаптивні виробництва. Перенаселення міських територій та зміна фокусу економіки індустріально-орієнтованої на сферу обслуговування свідчать про потребу у розгляді альтернативного використання застарілих промислових зон. Дане дослідження є поштовхом до переосмислення функціональності споруд для відповіді на виклики сучасності. Представлено підґрунтя організації виробничих просторів у будівництві, нормативно-правові документи та принципи, зокрема у контексті забезпечення ефективного та безпечного використання просторів. Приділено увагу класифікації будівель та можливостей їхньої ревіталізації, а також особливостям дизайну промислових приміщень. Враховуючи швидкі зміни суспільства, необхідно розглядати нові стратегії та підходи до відновлення занедбаних промислових об’єктів. Одним з таких підходів є розробка державаю «Програми релокації підприємств українських регіонів». Компанія «Невердарк», на прикладі якої розглянуто принципи ревіталізації, стала орендатором одного із занедбаних просторів, що принесло в нього інноваційні технології та розробки. Запропонувано концепцію ревіталізації промислових споруд та на їх базі розроблено дизайн інтер’єрів підприємства адаптивного виробництва. Практичне значення. Розробки дизайну інтер’єру можуть слугувати реальним проєктом для ревіталізації промислових споруд. Дане дослідження є актуальним в контексті глобальних процесів ущільнення міської забудови, через яку занедбані простори опиняються в центрі міст, і необхідності використання промислової спадщини відповідно новим сучасним умовам.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к. арх., доцент Гнатюк Ліля Романівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62940
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пояснювальна записка Будика Д.А..pdf11.85 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.