Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63060
Title: Метод визначення витрат підприємства на електроенергію у залежності від кількості виготовленої продукції
Authors: Білоног, Аліна
Keywords: витрати на електроенергію
виробництво
аналітична геометрія
парабола
Issue Date: 5-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Білоног А. Метод визначення витрат підприємства на електроенергію у залежності від кількості виготовленої продукції // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 207-208.
Abstract: Діяльність будь-якого підприємства не обходиться без споживання електроенергії. Саме тому для сучасного бізнесу скорочення витрат на електроенергію є одним із пріоритетних напрямів зниження собівартості продукції та послуг, а отже, підвищення конкурентоспроможності. Електроенергія є важливою складовою будь-якого виробництва, певна кількість електроенергії використовується для роботи машин та обладнання, освітлення приміщень, систем опалення та кондиціонування повітря, а також для виконання інших технологічних процесів. Розглянемо математичну модель, що дозволяє розрахувати витрати на електроенергію в залежності від кількості виготовленої продукції. На основі статистичних даних функціонування підприємства можна встановити тип цієї залежності. Використання методів аналітичної геометрії для визначення і планування витрат на електроенергію є ефективним інструментом оптимізації витрат на підприємстві, що, у свою чергу, дає можливість прогнозувати собівартість виготовленої продукції.
Description: 1. Остапенко О. М. Шляхи зниження собівартості продукції в сучасних умовах господарювання авіаційних підприємств в Україні // Науковий вісник Ужгородського національного університету. – 2017. – Вип. 12, част.2. URL: http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/12_2_2017ua/13.pdf 2. Явтушенко О. С., Андрусь О. І. Шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві // Ефективна економіка. – 2013. – №4. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1959
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63060
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Білоног А._polit_2023 _С 207-208.pdfПрикладна математика693.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.