Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64112
Title: Способи відтворення магічної лексики (на матеріалі першої частини романів ДЖ. К. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь»)
Authors: Лихно, Максим
Keywords: фентезі
калькування
власний оказіоналізм перекладача
транслітерація
Issue Date: Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Лихно М. Способи відтворення магічної лексики (на матеріалі першої частини романів ДЖ. К. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь») / Лихно Максим // ПОЛІТ. Сучасні проблеми науки. Гуманітарні науки: тези доповідей ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: [у 2-х т.]. – Т. 1 (м. Київ, 02-05 квітня 2024 р.) / [ред. кол.: Н.І.Мельник, А.М.Кокарєва та ін.]. C. 36-38.
Abstract: За останні роки популярність літературних творів, в яких автор виступає в ролі творця паралельних світів, значно зросла. Незважаючи на нещодавнє жанрове оформлення, фентезі вже займає один з найважливіших сегментів масової літератури. Важливо розуміти, що у фантастичній літературі та звісно у літературі фентезі виникає своєрідна лексика. І якщо досить Напрям «Гуманітарні науки».Том.1 37 закономірним є використання спеціальних слів у сучасних художніх творах, то тим більше воно виправдане в мові фентезі. Особливість цього жанру в тому, що в тексті можна зустріти як лексеми на позначення магічних реалій, що існували в англійській мові раніше і використовувалися зокрема у фольклорі, так і вигадані особисто автором слова
Description: 1. Harry Potter and the Sorcerer's Stone. original URL: https://docenti.unimc.it/antonella.pascali/teaching/2018/19055/files/ultimalezione/harry-potter-and-the-philosophers-stone (дата звернення: 15.03.2024). 2. Гаррi Поттер i фiлософський камiнь. укр. переклад. URL: https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=3945 (дата звернення: 15.02.2024). 3. Сучасна лінгвістика: напрями та проблеми : підручник / О. О. Селіванова. Полтава: Довкілля-К, 2008. 711 c.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64112
Appears in Collections:Політ. Мова як соціокультурний феномен

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Максим Лихно.pdf336.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.