Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64114
Title: Соматичне, або тілесне знання як елемент пізнавальної діяльності людини
Authors: Вржесневський, І.І.
Вржесневська, Г.І.
Семененко, В.П.
Keywords: людина
пізнавальна діяльність
"тілесне знання"
руховий досвід
вплив
сприйняття
Issue Date: 18-Jun-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Вржесневський І.І., Вржесневська Г.І., Семененко В.П. Соматичне, або тілесне знання як елемент пізнавальної діяльності людини // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XV Міжнародної науково-методичної конференції. Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - С. 31 - 32.
Abstract: Треба відзначити, що покоління фахівців і вчених до цих пір залишаються завороженими дуже негнучкою схемою пізнавальної діяльності людини, в якій є місце лише для «теоретичного» знання і «емпіричного» (тобто практичного) знання. У контексті подальших наукових досліджень, а також перспектив, що намітилися і трансформацій педагогіки в сучасному суспільстві, час, на наш погляд, розширити уявлення про пізнавальну діяльність людини, додавши до теоретичного і практичного знання соматичне, або «тілесне знання», що знаходиться поки в донауковому стані. Ще І. Сєченов говорив про «невизначене темне м'язове почуття», як про не зовсім з'ясовані прояви роботи головного мозку.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64114
Appears in Collections:XV Міжнародна науково-методична конференція "Фізичне виховання у контексті сучасної освіти" (2020)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12. Соматичне або телесне знання.pdf337.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.