Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64190
Title: Система автоматичного керування пасажирським літаком на етапі заходу на курсову зону
Authors: Іванченко, Олександр Віталійович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
курсовий радіомаяк
гідроциліндр
глісада
привідний радіомаяк
Issue Date: 18-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Іванченко О.В. Система автоматичного керування пасажирським літаком на етапі заходу на курсову зону. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 54 с.
Abstract: Управління рухом літаків у районі аеродрому є найскладнішим завданням літаководіння, внаслідок високої щільності руху та відповідальності режимів зльоту та посадки. Це, а також збільшення посадкових швидкостей, посадкової маси, пробігу по злітно-посадковій смузі (ЗПС), а також погіршення характеристик керованості потребує високої точності маневрів. Крім цього, одним з основних напрямків розвитку авіації є посилення безпеки. Цей фактор, у свою чергу, призводить до збільшення обсягу інформації про повітряне судно (ВС) і часто до збільшення числа датчиків інформації. Усе це обумовлює необхідність застосування на цих режимах польоту засобів автоматизації, оскільки доцільно звільнити пілота від тих функцій, що він виконує гірше автомата.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: професор кафедри авіоніки, Просвірін Дмитро Андрійович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64190
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Іванченко О.В..pdf2.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.