Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64526
Title: Планування зонування земель Київської області в умовах воєнного стану
Authors: Омельчук, Марина Валентинівна
Keywords: кваліфікаційна робота
зонування земель
планування
категорії земель
геоінформаційні системи
моніторинг
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Омельчук М. В. Планування зонування земель Київської області в умовах воєнного стану. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2024. - 61 с.
Abstract: Земля є ключовим ресурсом, що дозволяє зберігати біорізноманіття, надає простір для життя та розвитку людей, а також виконує важливі екологічні функції, які впливають на клімат та стійкість екосистем. Сьогодні Україна, як суверенна держава, стикається з необхідністю ефективного планування зонування земель у контексті геополітичного конфлікту, що ставить під загрозу її територіальну цілісність та безпеку громадян. У країні наростає проблема відновлення екологічної рівноваги та раціонального використання природних ресурсів, тому планування використання та зонування території України стає ключовим завданням для забезпечення сталого розвитку країни. Руйнування ґрунтів внаслідок військових дій може спричинити ерозію та деградацію ґрунтового покриву, що призведе до втрати родючого шару та погіршення умов для вирощування рослин. Це може вплинути на продовольчу безпеку країни та збільшити залежність від імпорту продуктів харчування. Зонування земель є ключовим інструментом для розробки інтегрованих стратегій використання та охорони територій, який сприяє оптимізації земельних ресурсів, збереженню природних екосистем, стабільності агропромислового виробництва та забезпеченню комфортного проживання населення. Це може вплинути на продовольчу безпеку країни та збільшити залежність від імпорту продуктів харчування. Процес планування використання території в умовах війни має бути комплексним, враховувати не лише аспекти екології та економіки, а й узгоджуватись з національною безпекою та військовою стратегією.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: PhD, доцент Скрипник Лілія Русланівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64526
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2024_193_Омельчук М.В..pdf22.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.