Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64532
Title: Землекористування населених пунктів в контексті сучасних урбанізованих систем
Authors: Бугай, Карина Вадимівна
Keywords: кваліфікаційна робота
землі населених пунктів
збалансований розвиток
урбанізовані центри
просторовий розвиток
територіальне планування
соціально-економічний розвиток
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бугай К. В. Землекористування населених пунктів в контексті сучасних урбанізованих систем. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2024. - 127 с.
Abstract: Земля як просторовий базис займає особливе положення в господарській діяльності міського населення. Земельні ресурси у великих містах є не лише територіальним базисом для розміщення об'єктів промисловості, продуктивних сил, а й простором для життєдіяльності міського населення в цілому. Водночас для оцінки ефективності міського землекористування, перш за все, слід визначити еколого-економічний потенціал використання міських земельних ресурсів з метою сталого розвитку міської агломерації. Багатофункціональні процеси, що відбуваються в містах, мають несистемний та погано контрольований характер, наслідком чого є втрата економічного потенціалу, зниження комфортності життя, нерівномірність доступу до інфраструктури для різних категорій суспільства, погіршення екологічної ситуації, відставання розвитку соціальної, транспортної та інженерно-технічної інфраструктури, значний відсоток зношення основних фондів, слабкі механізми забезпечення захисту історичної спадщини й використання культурного потенціалу, зниження інвестиційної привабливості територій.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: PhD, доцент Скрипник Лілія Русланівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64532
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Бугай К.В..pdf2.7 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.