Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64538
Title: Моніторинг земель сільськогосподарського призначення: сьогодення та перспективна програма розвитку
Authors: Самборська, Ірина Валеріївна
Keywords: кваліфікаційна робота
аерокосмічне зондування
безпілотні літальні апарати
геоінформаційна система
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Самборська І. В. Моніторинг земель сільськогосподарського призначення: сьогодення та перспективна програма розвитку. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2024. - 73 с.
Abstract: Земля постає як найважливіший елемент довкілля, головний засіб виробництва в аграрному секторі, і навіть як просторовий базис для розміщення організацій та підприємств всіх галузей господарства. Тому питання дослідження земель вимагають уніфікованого державного підходу, що базується на комплексних та систематичних спостереженнях. Моніторинг земель виконує сполучну роль серед інших видів моніторингу та кадастру природних ресурсів, тому він наділяється державним статусом. Такий підхід спрямовано на забезпечення отримання комплексних відомостей про землю, а також на скорочення витрат на функціонування всієї системи спостережень. Дана проблема бачиться актуальною, оскільки прояви негативних процесів, що відбуваються із земельними ресурсами, можуть мати серйозні наслідки для всього земельного фонду України, що може спричинити не лише зміну екологічної ситуації в країні, але також суттєво знизити обсяги виробництва сільськогосподарської продукції і, зрештою, призвести до зниження продовольчої бази, викликати економічну залежність України від інших держав.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: PhD, доцент Скрипник Лілія Русланівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64538
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2024_193_Самборська І.В..pdf1.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.