Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64540
Title: Використання даних OpenStreetMap для 3D-моделювання міст
Authors: Потапенко, Анна Сергіївна
Keywords: кваліфікаційна робота
OpenStreetMap
3D-моделювання
Overpass Turbo
програмне забезпечення
building information modeling
джерело даних
географічні об'єкти
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Потапенко А. С. Використання даних OpenStreetMap для 3D-моделювання міст. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2024. - 63 с.
Abstract: З невпинним розвитком сучасних технологій у світі підвищується і потреба у знаходженні швидких, точних та ефективних рішень, які будуть спрощувати отримання 3D-моделі міста з метою створення архітектурного проекту перед початком будівництва, або ж для управління містом та планування розвитку його інфраструктури та просторової організації. Дані OSM є багатим і всеосяжним джерелом просторової інформації про міста, включаючи дороги, будівлі, землекористування, об'єкти благоустрою тощо. Ці детальні дані дозволяють точно відображати міське середовище у 3D-моделях, що сприяє кращій візуалізації, аналізу та прийняттю рішень у різних сферах, таких як містобудування, архітектура, транспорт та управління надзвичайними ситуаціями. Використання даних OSM для 3D-моделювання сприяє співпраці та залученню громади. Оскільки OSM є відкритою платформою, яка дозволяє будь-кому надавати геопросторові дані та отримувати до них доступ, це сприяє створенню середовища співпраці, в якому окремі особи, громади та організації можуть працювати разом над створенням та вдосконаленням 3D-моделей міст. Ці колективні зусилля призводять до розробки більш повних та актуальних моделей міст, що відображають динамічну природу міст у часі.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.ф.-м.н., ст. досл. Великодський Юрій Іванович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64540
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2024_193_Потапенко А.С..pdf1.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.