Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64638
Title: Аналіз доходів підприємства та шляхи їх зростання
Authors: Бабій, Юрій Анатолійович
Keywords: дипломна робота
аналіз
доходи
підприємство
зростання
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бабій Ю.А. Аналіз доходів підприємства та шляхи їх зростання – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – 68 с.
Abstract: Дерегуляція та розвиток підприємництва дійсно можуть стати ключовими факторами для сталого розвитку України. Створення сприятливого середовища для бізнесу включає в себе ряд заходів, таких як спрощення адміністративних процедур, зменшення бюрократичних перешкод, поліпшення інвестиційного клімату та підтримка розвитку малого і середнього бізнесу. Стимулюючі механізми інвестиційної діяльності можуть включати в себе податкові пільги для інвесторів, спеціальні інвестиційні зони, фінансові стимули та гарантії для іноземних інвесторів. Зазначене сприятиме залученню більшого обсягу інвестицій в економіку країни, її розвитку, покращенню економічного клімату в Україні, стимулюванню підприємництва та забезпеченню сталого розвитку країни. Також важливою є співпраця з міжнародними організаціями та зацікавленими країнами для вивчення найкращих практик та впровадження міжнародних стандартів в українську економіку. Реформування підприємницької сфери супроводжується не лише переглядом системи управління, але і розширенням використання облікової та аналітичної інформації про діяльність підприємств. Фінансова звітність грає важливу роль у цьому процесі, оскільки з її допомогою відбувається аналіз ефективності діяльності підприємств. Модернізація системи бухгалтерського обліку, зокрема, запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності, вимагає вивчення змін і тенденцій розвитку методики та організації аналізу фінансових результатів, зокрема, Звіту про сукупний дохід. Це стає актуальним завданням для бухгалтерів і аналітиків, які повинні розуміти нові вимоги та підходи до аналізу фінансової звітності та забезпечувати відповідність практики обліку міжнародним стандартам. У сучасних умовах воєнного стану важливою є проблема формування доходів СГД. Питання достовірності даних фінансового обліку та повнота представлення інформації про доходи стають все більш актуальними для прийняття управлінських рішень. Зокрема, однією з проблем є формування доходів, фінансових результатів та відображення їх у фінансовій звітності підприємства. Після введення в дію НП(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» це питання стало ще гострішим. Традиційно фінансові новації викликають дискусії та обговорення, і збільшуються дослідження в напрямку організаційних та методичних аспектів визнання і формування доходів підприємства. Особливу увагу привертає звіт про фінансові результати (звіт про сукупний дохід), як основне джерело інформації про результативність діяльності підприємства. Його правильне складання та відображення доходів СГД важливі для оцінки ефективності бізнесу та прийняття управлінських рішень.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - кандидат економічних наук, доцент к.е.н., Марина Євтушенко
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64638
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Бабій.pdfДипломна робота699.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.