Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64656
Title: Механізми формування та тенденції розвитку міжнародного FinTech-ринку
Authors: Прокопенко, Андрій Валерійович
Keywords: дипломна робота
міжнародний ринок фінансових технологій
цифрові платформи фінансових послуг
FinTech
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Прокопенко А.В. Механізми формування та тенденції розвитку міжнародного FinTech-ринку. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини" - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 74 с.
Abstract: Фінансові технології, або FinTech, стали ключовим гравцем у світі фінансів, перетворюючи звичайний спосіб оплати на дещо більше, а точніше на ресурс з допомогою якого ми можемо краще керувати своїми фінансовими операціями та заощадженнями. З'явившись у 21-му столітті, Fin-Tech спочатку використовувався в основному в банківських системах. Проте в останні роки фінтех змінився, ставши більше спрямованим на споживача. Тепер він охоплює широкий спектр секторів, включаючи освіту, роздрібну торгівлю, фандрайзинг та інші галузі. Останнє десятиріччя відзначилося трансформаційними змінами у фінансовій системі, спричиненими світовою фінансовою кризою та розвитком цифрових фінансів, відомих як FinTech. Фінансові технології стали необхідною умовою для подальшого розвитку ринку фінансових послуг. Вони мають значний потенціал для змін у функціонуванні ринку та взаємодії між споживачами та постачальниками послуг. Активне використання фінтех допомагає досягти позитивних змін у цій сфері. Одним із найактуальніших напрямків у світі фінтех є міжнародний ринок. Механізми формування та тенденції розвитку цього ринку визначаються широким спектром факторів, включаючи глобалізацію економіки, швидкий розвиток цифрових технологій та зміни у регулюванні фінансових ринків. На сьогоднішній день міжнародний ринок фінтех є динамічно розвиваючимся сегментом, який пропонує різноманітні фінансові послуги та рішення для клієнтів з усього світу. Розширення глобальних мереж та зростання міжнародної торгівлі створюють нові можливості для фінтех-компаній у співпраці з клієнтами та партнерами з різних країн.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня "Бакалавр", галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 "Міжнародні економічні відносини", освітньо-професійна програма "Міжнародні економічні відносини". Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Панікар Герман Юрійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64656
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2024_Прокопенко_АВ.pdfДипломна робота1.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.