Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/27216
Название: Вивчення продуктів твердофазного синтезу борвмісних сполук на основі маніту методом ІЧ-спектроскопії.
Авторы: Примаченко, Сергій Володимирович
Ключевые слова: Борна кислота
Борний ангідрит
Маніт
Твердофазний синтез
Борвмісне добриво
Дата публикации: 22-апр-2017
Издательство: Примаченко С. В. Вивчення продуктів твердофазного синтезу борвмісних сполук на основі маніту методом ІЧ-спектроскопії [Текст] / С. В. Примаченко, В. І. Максін // «Інноваційний розвиток науки нового тисячоліття» (м. Ужгород, 21-22 квітня 2017 р.). — Херсон : Видавничий дім "Гельветика", 2017.
Краткий осмотр (реферат): Останнім часом, у зв’язку з інтенсифікацією господарської діяльності на території України цікавість до нових борвмісних добрив суттєво збільшилась. Так, боретаноламін має високу розчинність, великий питомий вміст бору, який знаходиться у формі, що теоретично покращує його засвоєння, вважається на сьогоднішній день одними з найпоширеніших борвмісних добрив нового покоління. Наявність трьох реакційних центрів в молекулі борної кислоти і шести в органічному спирті манітолі – роблять оптимальні мольні співвідношення реагентів невизначеними, що утруднює ідентифікацію продукту реакції. Зміна інтенсивності коливань зв’язків, встановлена методом ІЧ-спектроскопії, свідчить про відщеплення молекул води та перерозподіл хімічних зв’язків Встановлення структури продуктів реакції та оптимізація умов синтезу потребують подальшого дослідження.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/27216
Располагается в коллекциях:Тези доповідей на наукових конференціях кафедри хімії і хімічної технології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Примаченко С. В. ВИВЧЕННЯ ПРОДУКТІВ ТВЕРДОФАЗНОГО СИНТЕЗУ БОРВМІСНИХ СПОЛУК..docxТези доповіді. Молодий вчений. Ужгород. 2017.1.63 MBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.