Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРуденко, Віра Миколаївна-
dc.date.accessioned2017-06-06T16:24:19Z-
dc.date.available2017-06-06T16:24:19Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005-
dc.description.abstractВ кислих розчинах D-глюкози водневі іони каталізують утворення ендіольної структури і наступні реакції дегідратації, сприяють швидкому перетворенню ненасичених озонів у 5-ГМФ. Водневі іони зводять до мінімуму реакції конденсації, тому в кислих розчинах спостерігаються високі концентрації 5-ГМФ, який не зазнає подальших перетворень у попередники барвних речовин. Порівнюючи змінення в реакційній системі D-глюкоза/Н+, в усій області кислих значень рН можна констатувати, що при рН 3 всі процеси, що відбуваються на ранніх стадіях реакції кислотного розкладу, помітно сповільнені.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherХарчова промисловість. –2001. - № 46. – С. 52-57uk_UA
dc.subjectD-ГЛЮКОЗАuk_UA
dc.subjectендіольна структураuk_UA
dc.subjectКислотний розкладuk_UA
dc.subject5-ГМФuk_UA
dc.titleЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc664.1.039-
Appears in Collections:Наукові статті кафедри хімії і хімічної технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2001_46_3.docЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ. Стаття.151 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.