Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Название: ЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ
Авторы: Руденко, Віра Миколаївна
Ключевые слова: D-ГЛЮКОЗА
ендіольна структура
Кислотний розклад
5-ГМФ
Дата публикации: 2001
Издательство: Харчова промисловість. –2001. - № 46. – С. 52-57
Краткий осмотр (реферат): В кислих розчинах D-глюкози водневі іони каталізують утворення ендіольної структури і наступні реакції дегідратації, сприяють швидкому перетворенню ненасичених озонів у 5-ГМФ. Водневі іони зводять до мінімуму реакції конденсації, тому в кислих розчинах спостерігаються високі концентрації 5-ГМФ, який не зазнає подальших перетворень у попередники барвних речовин. Порівнюючи змінення в реакційній системі D-глюкоза/Н+, в усій області кислих значень рН можна констатувати, що при рН 3 всі процеси, що відбуваються на ранніх стадіях реакції кислотного розкладу, помітно сповільнені.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Располагается в коллекциях:Наукові статті кафедри хімії і хімічної технології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2001_46_3.docЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ. Стаття.151 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.