Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29954
Название: ТРАНСФОРМАЦІЯ КУЛІНАРНИХ ІДЕЙ : НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ АМЕРИКАНСЬКОЇ КУХНІ
Другие названия: TRANSFORMATION of CULINARY IDEAS: NATIONAL IDENTITY of AMERICAN CUISINE
Авторы: Іщенко, Лариса Йосипівна
Глушаниця, Наталія Вікторівна
Ключевые слова: Трансформація, американська кухня, кулінарні ідеї, дискурс, національна ідентичність
Дата публикации: 2017
Издательство: Трансформація кулінарних ідей: національна ідентичність американської кухні // Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Філологічні науки (літературознавство): зб. наук. пр. / За ред. проф. Оксани Філатової. - № 1 (19), квітень 2017. - Миколаїв: МНУ імені В. О. Сухомлинського, 2017. - С.115 - 120.
Краткий осмотр (реферат): У статті презентовано результати аналізу, щодо наукових джерел про розвиток уявлень та змісту поняття національна ідентичність та аспектів, які підтверджують чи спростовують національну ідентичність американської кухні. Важливими і актуальними нам видаються питання, що стосуються походження страв американської кухні. Американський кулінарний дискурс є віддзеркаленням національної ідентичності. Культурна символізація американської кухні може мати локальний, релігійний, етнічний, гендерний чи інший характер. Дослідження американської кухні було направлено в поле національної ідентичності. Національна ідентичність американської кухні займе свою нішу у контенті дослідження кулінарних практик.
The article deals with the results of the analysis of food studies on the content of the concept of national identity in general and aspects that confirm or refute the national identity of American food culture Important and relevant to us are questions relating to the origin of American cuisine. American culinary discourse is a reflection of national identity. In this context, it is often referred to food habits and preferences and recipe that serve as symbolic signs, culture markers, and factors of national identity. The article shows transformation of culinary ideas of American cuisine and how the American culinary discourse reflected in the formation of national identity The national identity of American cuisine will take its place in the content of the food studies of culinary practices.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29954
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій, філософських читань, круглих столів тощо кафедри іноземних мов і прикладної лінгвістики

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ІЩЕНКО_Трансформація.pdf554.78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.