Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37462
Название: ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ КАВІТАЦІЙНОЇ ОБРОБКИ НА ОКТАНОВЕ ЧИСЛО АВТОМОБІЛЬНОГО БЕНЗИНУ
Авторы: Черняк, Лариса Миколаївна
Бойченко, Сергій Валерійович
Ланецький, Василь Григорович
Радомська, Маргарита Мирославівна
Кондакова, Олеся Геннадіївна
Ключевые слова: кавітаційна обробка, автомобільний бензин, октанове число, моторні палива, фізична стабільність, етанол
Дата публикации: 30-мар-2017
Издательство: Енергетика: економіка, технології, екологія
Серия/номер: №2;
Краткий осмотр (реферат): Сьогодні принципово важливим є вирішення проблеми підвищення експлуатаційних властивостей палив з одночасним збереженням або ж покращенням їх екологічних характеристик. Авторами статті проаналізовано можливі способи обробки автомобільного бензину, з метою підвищення октанового числа. Визначено, що кавітаційна обробка є перспективним та ефективним способом впливу антидетонаційні властивості автомобільних бензинів. У даній статті представлено результати дослідження впливу кавітаційної обробки автомобільного бензину марки А-92 на його октанове число Встановлено оптимальні робочі параметри, за яких досягаєтьсся покращення підвищення октанового числа бензину. Встановлено, що під час кавітаційної обробки збільшення октанового числа спостерігається на початковому етапі обробки Збільшення часу кавітаційної обробки проб бензину А- 92 негативно впливає на величину октанового числа, що приводить до помутніння проб з подальшим випадом осаду чорного кольору. Також представлені результати дослідження фізичної стабільності автомобільного бензину після обробки кавітацією.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37462
ISSN: 1813-5420
Располагается в коллекциях:Публікації у наукових виданнях співробітників кафедри екології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
111693-237992-1-SM.pdfСтаття995.9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.