Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51694
Назва: Технологія виробництва ферментованих напоїв для пілотів з використанням цукрового сорго
Автори: Абрамович, Яна Віталіївна
Ключові слова: дипломна робота
ферментовані напої
ферменти
сорго цукрове
квасне сусло
житній солод
дріжджі
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): Попит суспільства на відновлення та захист здоров'я населення та ринкових економічних умов змусив виробників постати перед важливим завданням розробки харчових технологій з високою біологічною цінністю, у тому числі напоїв оздоровчого призначення, які мають відмінні смакові властивості, функціональність, доступну ціну та високу якість. У цій галузі перспективні напої забезпечують організм людини різноманітними біологічно активними речовинами (БАР). Недостатнє споживання може призвести до порушення імунного статусу, зниження стійкості до інфекцій та збільшення ризику захворювання. Серед виробників та вчених є питання пошуку сировини для збагачення напоїв біологічно активними речовинами. Така сировина повинна легко регенерувати, бути відносно доступною, а її вирощування на території України бути економічно вигідним. Як сировину для виробництва оздоровчих ферментованих напоїв було обрано цукрове сорго, яке відповідає вище перерахованим характеристикам. Розвиток технології ферментованих оздоровчих напоїв із використанням цукрового сорго як сировини, який є джерелом комплексу БАР, розширить існуючий асортимент ферментованих безалкогольних напоїв на українському ринку та підвищить конкурентоспроможність вітчизняних медичних продуктів на світовому ринку. Крім того, запропоноване рішення дозволить комплексно переробляти цукрове сорго у харчовій, паливно- енергетичній промисловості та технології ферментованих здорових напоїв на основі цукру, забезпечуючи тим самим економічно вигідну продукцію для худоби. Таким чином, розвиток сорго є актуальним завданням.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Косоголова Л.О.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51694
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Абрамович Я.В..pdfПояснювальна записка1.11 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.