Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлів, Вікторія Романівна-
dc.date.accessioned2021-07-02T10:32:00Z-
dc.date.available2021-07-02T10:32:00Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Петюх Г.П.uk_UA
dc.description.abstractЗроблений порівняльеий аналіз хімічного складу рослинної сировини на вміст інуліну. Проведено розширений пошук технологій отримання інуліну з рослинної сировини. Досліджена методика визначення вмісту інуліну в рослинній сировині (зокрема в порошку цикорію). Було проведено патентний пошук по базах даних патентних відомств України, Китаю, Мексики, США, Японії та Європейської патентної організації. Ми показали, що крім пребіотичного ефекту (стимуляції росту корисних бактерій), інулін підвищує всмоктування кальцію в товстій кишці, тобто знижує ризик остеопорозу, впливає на метаболізм ліпідів, зменшуючи ризик розвитку атеросклерозу і, можливо, запобігаючи цукровому діабету II типу, є попередні дані про його антиканцерогенному ефекті.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectінулінuk_UA
dc.subjectфітосировинаuk_UA
dc.subjectбіологічно активні речовиниuk_UA
dc.subjectцикорійuk_UA
dc.subjectтопінамбурuk_UA
dc.titleОсобливостві отримання інуліну з різих рослинних джерелuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Павлів В..pdfПояснювальна записка927.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.