Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Назва: Особливостві отримання інуліну з різих рослинних джерел
Автори: Павлів, Вікторія Романівна
Ключові слова: дипломна робота
біотехнологія
інулін
фітосировина
біологічно активні речовини
цикорій
топінамбур
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): Зроблений порівняльеий аналіз хімічного складу рослинної сировини на вміст інуліну. Проведено розширений пошук технологій отримання інуліну з рослинної сировини. Досліджена методика визначення вмісту інуліну в рослинній сировині (зокрема в порошку цикорію). Було проведено патентний пошук по базах даних патентних відомств України, Китаю, Мексики, США, Японії та Європейської патентної організації. Ми показали, що крім пребіотичного ефекту (стимуляції росту корисних бактерій), інулін підвищує всмоктування кальцію в товстій кишці, тобто знижує ризик остеопорозу, впливає на метаболізм ліпідів, зменшуючи ризик розвитку атеросклерозу і, можливо, запобігаючи цукровому діабету II типу, є попередні дані про його антиканцерогенному ефекті.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Петюх Г.П.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Павлів В..pdfПояснювальна записка927.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.