Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55908
Title: Нейромережевий модуль захисту інформаційних систем від генерації шкідливої інформації
Authors: Капустянська, Юлія Володимирівна
Keywords: дипломна робота
згорткова нейронна мережа
довга короткочасна пам'ять
шкідливе програмне забезпечення
застосунок
штучна нейронна мережа
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Незважаючи на активні дії зі сторони виробників антивірусного програмного забезпечення, комп'ютерні віруси продовжують успішно проникати в комп'ютерні системи користувачів по всьому світу і виконувати шкідливі дії зі знищення або крадіжки інформації. Інформаційні системи змінюються з кожним роком, змінюється як апаратна, так і програмна частина. Але й разом з цим змінюються і способи потрапляння комп’ютерних вірусів та й самі зловмисні програми підлягають модифікації. Традиційні методи виявлення шкідливих програм, що застосовуються сьогодні, не здатні забезпечити надійний захист комп'ютерних систем від проникнення комп'ютерних вірусів. Методи штучного інтелекту дозволяють створити принципово нові алгоритми виявлення шкідливих програм, що дозволить значно підвищити рівень захищеності комп'ютерних систем. Нейронна мережа дозволяє автоматизувати процес детектування вірусів. А також добре підходить для задач класифікації, для аналізу коду шкідливих файлів. Це значно знижує ресурсозатратність, але ефективність детектування шкідливої інформації збільшується. Первагами такого методу є те, що нейронні мережі можуть давати хороші результати, при доволі низьких показниках помилок.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор Казмірчук С.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55908
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пояснювльна записка Капустянської Ю..pdfПояснювальна записка1.45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.