Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56409
Title: Методика формування звіту про рух грошових коштів, його аналіз на підприємстві
Authors: Філімонова, Світлана Володимирівна
Keywords: облік
аналіз
організація
методика
грошові кошти
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Філімонова С.В. Методика формування звіту про рух грошових коштів, його аналіз на підприємстві.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: У сучасних умовах економічного розвитку користувачі фінансової звітності прагнуть отримати повну та поточну інформацію про фінансовий стан підприємства. З цього випливає, що система оцінки фінансового стану підприємств і організацій базується на фінансових результатах. Проте для підприємств існує ризик неспроможності сплатити заборгованості через дефіцит грошових коштів. З боку прибуткових підприємств ліквідність знижуватиметься, а з боку збиткових – протилежне –підвищуватиметься ліквідність. Це доводить, що хоча фінансові результати займають вагоме місце, та будь-які підприємства та організації здійснюють реальні можливості завдяки генеруванню грошових коштів. Аналіз руху грошових коштів та їх потоків, сформований на основі фінансових показників, може бути використаний як при оперативному, так і при стратегічному плануванні. Основним джерелом інформації для проведення аналізу грошових коштів та їх потоків є Звіт про рух грошових коштів. Рух грошових коштів на підприємствах дає змогу своєчасно здійснювати комерційні операції, накопичувати власний капітал суб’єкта підприємницької діяльності. Моє переконання ґрунтується на тому, що, по-перше, від того наскільки якісно проведено аналіз надходжень та видатків грошових коштів залежать отримані результати. По-друге, детально провівши дослідження переваг і недоліків аналізу та розробивши певні пропозиції з удосконалення, можна вирішити проблеми, які стосуються аналізу руху грошових коштів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Дєєва Наталія Едуардівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56409
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Філімонова С.В._2022.pdfДипломна робота590.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.