Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60483
Title: Дослідження трибомеханічних характеристик авіаційних пластичних матеріалів
Authors: Терещенко, Сергій Вітальович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
пластичні матеріали
зносостійкість
поверхня
покриття
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Процес технічного переозброєння, що відбувається, в усіх галузях народного господарства України енергонасиченої і високопродуктивною технікою нерозривно зв'язаний з розробкою і застосування нових сортів мастильних матеріалів, що забезпечують надійну і довговічну роботу машин і механізмів. Одночасне застосування нових сортів масел вимагає вишукування оптимальних режимів їхнього використання. Ці задачі можна, вирішити тільки при оволодінні знаннями по хімії і технології мастильних матеріалів, обліку реальних умов роботи машин і науково обґрунтованому виборі режимів використання мастильних матеріалів. Великий внесок у розвиток вітчизняної науки по цій галузі внесли праці російських учених Н.И. Черножукова, С.Е. Крейна, К.К. Папок, К.С. Рамайя, Г.В. Виноградова, Б.В. Лосікова, Е.Г. Семенідо і багатьох інших. При їхній участі були створені мастила нових сортів і присадки до них, розроблені нові методи і прилади для оцінки експлуатаційних властивостей олій, вивчений вплив хімічного складу на їхню якість, досліджені процеси окислювання і впливу цих продуктів на роботу двигуна.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60483
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
терещенко_original_14072023_083736.pdfКваліфікаційна робота1.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.