Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60484
Title: Розробка композиційних покриттів для відновлення високоточних пар тертя
Authors: Назаренко, Олексій Анатолійович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
пари тертя
зносостійкість
відновлення
композиційні матеріали
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Дослідження надійності технічних об'єктів складається із двох основних аспектів: − з'ясування фізичної сутності відмов і несправностей і встановлення основних факторів, що визначають їхнє виникнення; − розробки математичного методу кількісної оцінки ймовірності безвідмовної роботи. Однак, якщо математичні аспекти теорії надійності одержали самий широкий розвиток, то вивчення фізико-хімічних і механічних процесів, які визначають виникнення відмов у машинах і приладах, відстає від вимог, що виникають у зв'язку з розробкою методів дослідження надійності сучасної техніки. Особливо гостро це відставання відчувається стосовно до механічних систем машин і механізмів. Це пояснюється особливою складністю фізико-хімічних процесів, що відбуваються у вузлах машин у результаті одночасної дії численних взаємозалежних факторів, що часто не піддаються теоретичному урахуванню. Тому виникає необхідність проведення експериментальних досліджень, пов'язаних з використанням складного, дорогого обладнання та великою витратою часу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60484
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
назаренко_original_14072023_083739.pdfКваліфікаційна робота3.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.