Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60488
Title: Тріщиностійкість матеріалу обшивки середньомагістрального літака
Authors: Кобилінський, Володимир Вітальович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
обшивка літака
тріщина
літак
заклепка
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: На сьогоднішній день, з урахуванням пандемії, авіаційні компанії зобов’язані тісно конкерувати один з одним. Проте це не має вплинути на забезпечення продуктивої експлуатації авіації із високим рівнем надійності й регулярності польотів. Для заощадження коштів авіакомпанії намагаються як найпродуктивіше використовувавти ресурс та можливості літаків, гвинтокрилів. Тому не поспішають списувати старіючі ПС. Щоб прийняти рішення про списання або подовження ресурсу літака, гелікоптера необхідно дослідити всі його частини, агрегати та системи. До одних з цих робіт відноситься оцінка надійності обшивки повітряного судна. Недбале та неякісне прогнозування ресурсу літака, і неякісні періодинчні роботи можуть призвести до авіаційних інцидентів, а й іноді до катостроф. Як це відбулося 28 квітня 1988 року над Кахулуі. Авіалайнер Boeing 737 компанії Aloha Airlines котрий виконував внутрішній рейс «AQ 243» за маршрутом від Хило до Гонолулу, через пошкодження матеріалу обшивки біля заклепкових отворів ПС втратило частину верхньої обшивки фюзеляжу, котра знаходиться відразу за кабіною пілотів. В результаті цієї події (катастрофи) загинула одна людина (борт-провідниця), та 65 осіб отримали поранення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60488
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кобилинський_В.В_original_14072023_083310.pdfКваліфікаційна робота1.58 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.