Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60490
Title: Дослідження трибомеханічних характеристик рухомих спряжень в моторних оливах
Authors: Артамонов, Павло Вікторович
Keywords: двигун
кваліфікаційна робота
дипломна робота
коєфіцієнт тертя
олива
пошкодження
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Розвиток сучасного літакобудування та машинобудування в цілому нерозривно пов'язане з вдосконаленням конструкції і зростанням навантажень, що діють в спряжених парах. Термін служби літаків, вертольотів і двигунів, які широко використовуються для перевезення пасажирів і вантажу, багато в чому визначається зносостійкістю важко навантажених трибосопряжень. Сьогодні по новому починає розвиватися мала авіація, використовують поршневі двигуни для створення необхідної тяги. Тому вони є одним із важливих елементів конструкції легкої авіації. У двигунах внутрішнього згоряння (поршневих) – це перш за все знос деталей циліндро-поршневої групи, вкладишів, пари кулачок-штовхач механізму газорозподілу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60490
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Артамонов_original_14072023_083741.pdfКваліфікаційна робота1.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.