Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60496
Title: Модернізація системи вібраційного контролю турбогвинтового двигуна транспортного літака
Authors: Шабанов, Павло Павлович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
вібрація
двигун
система контролю
модернізація
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Військово-транспортна авіація є однією з основних складових Повітряних Сил Збройних Сил України і призначена для своєчасного забезпечення життєдіяльності і боєготовності військових підрозділів, виконання місій і завдань, необхідних для проведення мирних і військових операцій на регіональному, міжрегіональному і стратегічному рівнях. Тому сучасний військово-транспортний літак (ВТЛ) повинен характеризуватися великою дальністю польоту з максимальним корисним навантаженням, забезпечувати можливість десантування на малих висотах, здійснювати зліт і посадку на непідготовлені ґрунтові смуги обмежених розмірів. Як видно, такі вимоги є суперечливими, а деколи і взаємовиключними. Крім того, силові установки (СУ) мають параметри шуму і викиди шкідливих речовин у навколишнє середовище, які перевищують міжнародні вимоги. Все це в сукупності приводить до недостатньої ефективності військово-транспортної авіації в цілому, а літальні апарати (ЛА) стають не конкурентоздатними на сучасному авіаційному ринку. Створення нового покоління ЛА вимагає вирішення складних економічних завдань в умовах суперечливої безлічі різних ситуацій, пошуку раціональних компромісів. Тому, враховуючи економічний стан України, що створився, розвиток військово-транспортної авіації в основному здійснюється у напрямі модернізації існуючої авіаційної техніки і додання нею деяких властивостей техніки наступного покоління.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60496
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КВАЛІФІКАЦІЙНА_ШАБАНОВ_ГОТОВА_(1)_original_14072023_083735.pdfКваліфікаційна робота1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.