Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60503
Title: Діагностування авіаційних газотурбінних двигунів в умовах стендових досліджень
Authors: Ногай, Юрій Ігоревич
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
діагностування
двигун
стендові дослідження
лопатки
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Методи параметричної діагностики авіаційних двигунів, зокрема використання систем вібраційного контролю в дійсний час є базовими в складі випробувальних комплексів і стендів авіаційних ГТД. Специфіка аналізу вібрацій авіаційних газотурбінних двигунів полягає в тому, що для правильної оцінки якості виготовлення двигунів необхідно оцінити їхню вібраційну поведінку на різних режимах: на прогріві, східчастому виході з малого газу до максимальних оборотів, приємності та вибігу. При цьому детальний аналіз вібраційного стану двигуна проводиться звичайно після завершення випробувань, які необхідно повторювати, якщо не вистачає даних, необхідних для достовірного висновку. Удосконалювання технології випробувань авіадвигунів висунуло до засобів виміру та аналізу вібрацій нові вимоги. Крім вимог по точності вимірів, надійності, використанню сучасних цифрових технологій обробки вібраційних сигналів, висувається ряд вимог, пов'язаних з автоматизацією процесу контролю, реєстрації і обробки вібраційних сигналів. У роботі проведено аналіз типових конструкцій стендів для авіаційних газотурбінних двигунів та досвіду їх експлуатації. Формалізовано склад оптимальної конструкції випробувального стенду. Розроблені програма та методики стендових випробувань турбореактивних двигунів для формування вібраційного і параметричного паспортів. Визначені характерні діагностичні режими випробувань, створена статистична модель авіаційного двигуна.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60503
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ДР_Ногай_original_14072023_083306.pdfКваліфікаційна робота3.52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.