Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60588
Title: Ефективність використання виробничого потенціалу транспортного підприємства
Authors: Євстратенко, Вікторія Володимирівна
Keywords: дипломна робота
ресурси
можливості
потенціал
виробничий потенціал
транспортні підприємства
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Євстратенко В. В. Ефективність використання виробничого потенціалу транспортного підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 84 с.
Abstract: Відповідно до технологічних перетворень, інноваційного розвитку на виробництві ва¬жливого значення набуває поняття потенціалу підприємства як характеристики практично¬го й результативного виконання виробничих операцій та максимального використання техно¬логічних можливостей. За відсутності знань виробничого потенціалу не можливі стратегічний розви¬ток та планування інших напрямів діяльності підприємства, тому що характер виробничих процесів формулює відносну роль живої праці, устаткування, фінансових ресурсів та сировини у процесі формування можливостей розвитку підприємств, проте специфіка організації виробництва обумовлює структурно - функціональні характеристики потенціалу. В умовах сучасності основними тенденціями розвитку ринку являється глобалізація, концентрація капіталу, посилення конкурентної боротьби, збільшення інформаційних впливів на всіх суб’єктів ринку, які вимагають від промислових підприємств приділення уваги ефективному використанню виробничого потенціалу, що здатний забезпечити суб’єктам господарювання провідні ринкові позиції. Оскільки промислові підприємства у більшості випадків неспроможні здійснювати значний вплив на зовнішнє середовище із метою його зміни у відповідності до власних інтересів, вони повинні більше уваги приділити адаптації щодо шводкозмінних умов господарювання, використанню виробничого потенціалу відповідно до очікуваннь ринку і власних виробничих можливостей. Отже, підприємства повинні забезпечувати ефективне використання виробничого потенціалу як у внутрішньому середовищі відносно виробництва продукції та використання з цією метою всіх економічних ресурсів, задіяних як в бізнес-процесах, так і у зовнішньому оточенні щодо її реалізації й формування дієвих взаємовідносин із суб’єктами ринку, від яких залежать життєдіяльність і розвиток підприємств, тобто ізі споживачами, постачальниками, державними регулювальними інституціями. У цьому сенсі нагальною проблемою являється визначення ефективності використання виробничого потенціалу на основі вимірювання його результатів відносно внутрішнього і зовнішнього середовищ підприємств.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Сімкова Тетяна Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60588
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Євстратенко_В._В..pdfДипломна робота190.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.