Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60600
Title: Формування та розподіл прибутку на транспортному підприємстві
Authors: Бартківська, Вікторія Віталіївна
Keywords: дипломна робота
прибуток
фінансовий стан
підприємство
рентабельність
стійкість підприємства
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бартківська В. В. Формування та розподіл прибутку на транспортному підприємстві. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 93 с.
Abstract: У сучасній ринковій економіці основною метою господарюючого суб'єкта є отримання прибутку, чи то мале підприємство, чи то промисловий гігант, головне завдання у веденні свого бізнесу отримання доходу аби перевищувати витрачену суму. І це цілком природно, адже в умовах ринку компанія повинна прагнути до максимізації прибутку, тобто до отримання такого прибутку, який не тільки міцно утримує ринкові позиції її продукції, а й забезпечує динамічний розвиток її виробництва в умовах конкуренції. Прибуток є найбільшим стимулом для створення нових і розвитку існуючих підприємств. Можливість отримання прибутку є причиною, через яку люди шукають ефективніші способи об'єднання ресурсів, винаходять нові продукти, що користуються попитом, і застосовують організаційні та технологічні інновації, які, як очікується, підвищать ефективність виробництва. Здійснюючи прибуткову діяльність, кожне підприємство робить свій внесок в економічний розвиток суспільства, створюючи і збільшуючи багатство суспільства і добробут людей. Прибуток вважається однією з найнеоднозначніших економічних категорій, що ускладнює визначення його економічної сутності через різноманіття корпоративних доходів, які він відображає. Тема прибутку є доволі актуальною на сьогодні, функціонування підприємств в цілому залежить від того, наскільки ефективно воно формується та використовують в подальшому. Це має значний вплив на економічний стан підприємств і, частково, на економічну ситуацію в країні. Тому для формування оптимального рівня прибутку, керівництву компанії необхідно добре розуміти зміст, характер та приймати бізнес-рішення для його зміцнення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., проф., зав. кафедри економіки повітряного транспорту, Ареф'єва Олена Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60600
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Бартківська_В._В..pdfДипломна робота181.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.