Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61776
Title: Розробка методики відновлення техніко-експлуатаційних характеристик жорстких аеродромних покриттів
Authors: Кравець, Вадим Вікторович
Keywords: магістр
аеродроми
покриття аеродромів
придатність для здійснення злітно-посадкових операцій
пошкодження
жорсткі аеродромні покриття
наявність дефектів
кваліфікаційна робота
Issue Date: 28-Dec-2023
Publisher: Націнальний авіаційний університет
Citation: Кравець В. В. Розробка методики відновлення техніко-експлуатаційних характеристик жорстких аеродромних покриттів. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 192 "Будівництво та цивільна інженерія". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 89 с.
Abstract: У зв'язку з подіями, що розгорнулися на території нашої країни відновлення аеродромних покриттів стало стратегічно важливим. Велика кількість аеродромів зазнала пошкодження, що кардинально відрізняються від пошкоджень минулих років. Цивільні аеродроми знаходяться в стані очікування та не приймають повітряні судна. Що через відсутність динамічних навантажень значно зменшує кількість пошкоджень покриття. Проте аеродроми знаходяться під впливом природних чинників таких як: сонячні промені, перепади температури та руйнівні для жорстких покриттів замерзання і танення води. Що зобов'язує перед введенням об'єктів в експлуатацію провести дослідження їхньої придатності для здійснення злітно-посадкових операцій. Тому у зв’язку з новими типами пошкоджень, довгим переривом в експлуатації аеродромів та розвитком технологій я вважаю що розробка нової методики відновлення техніко-експлуатаційних характеристик жорстких аеродромних покриттів є необхідною. Так як вона дозволить вирішити проблеми, що виникли внаслідок війни, та зможе надалі застосовуватися як більш ефективний та простіший спосіб в догляді за аеродромами. Метою написання магістерської роботи є вивчення наявних технологій для максимальної оптимізації та автоматизації процесу догляду за аеродромним покриттям. Підвищення якості оцінки наявності дефектів на аеродромному покритті. Розробка методики відновлення техніко-експлуатаційних характеристик жорсткого аеродромного покриття при пошкодженнях що потребують: ● планових заходів з експлуатаційного утримання ● поточного ремонту ● капітального ремонту При цьому не зменшивши якість догляду за аеродромним покриттям. Покращити техніко-економічні показники в порівняні з наявними способами по догляду та відновленню жорстких аеродромних покриттів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник: к. т. н., доцент кафедри інфраструктури авіаційного транспорту Карпенко Анатолій Костянтинович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61776
Appears in Collections:АД - Магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_192_Кравець В.В.-3-1-2024.pdfПояснювальна_записка16.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.