Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62258
Title: Організаційні засади діяльності Державної служби фінансового моніторингу України та шляхи їх удосконалення
Authors: Безугла, Анастасія Ігорівна
Keywords: організація
засади
діяльність
удосконалення
фінансовий моніторинг
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Безугла А.І. Організаційні засади діяльності Державної служби фінансового моніторингу України та шляхи їх удосконалення– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 137 с.
Abstract: Створення ефективних механізмів протидії легалізації злочинних доходів, «брудних» коштів, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення в окремій країні і по всьому світові потребує формування відповідного інституціонального забезпечення, представленого міжнародними стандартами, національними нормативними актами, діяльністю спеціально уповноважених органів державної влади. В Україні вони представлені Національним банком України, Міністерством юстиції України, Міністерством цифрової трансформації України, Національним антикорупційним бюро України. Проте провідну роль у формуванні вітчизняної системи фінансового моніторингу відіграє Держфінмоніторинг як орган, уповноважений Україною на виконання функцій ПФР. Починаючи з моменту створення у 2002 році його діяльність зазнала суттєвих кількісних і якісних змін, які можна оцінити позитивні, оскільки Держфінмоніторинг перетворився з суто формального органу на національній центр, що акумулює інформацію для аналізу порогових, підозрілих, сумнівних, та інших операцій, пов’язаних з відмиванням коштів, предикатними злочинами, фінансуванням тероризму та розповсюдженням зброї масового знищення. Актуальність вибору теми кваліфікаційної роботи пов’язана з необхідністю удосконалення організації та методики управління діяльністю Державної служби фінансового моніторингу України.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: доктор філософії Євген Несенюк
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62258
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Безугла А.І._2023.pdfДипломна робота1.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.