Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62436
Назва: Ультрафіолетовий бактерицидний інактиватор
Автори: Щербаков, Антон Павлович
Ключові слова: ультрафіолетове випромінювання
опромінювач
ультрафіолет
бактерицидні властивості
інактиватор
УФ діод
кваліфікаційна робота
Дата публікації: 2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Щербаков А.П. Ультрафіолетовий бактерицидний інактиватор. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності 153 "Мікро- та наносистемна техніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 36 с.
Короткий огляд (реферат): У світовій практиці визнано, що ультрафіолетове (УФ) бактерицидне випромінювання є ефективним профілактичним санітарно-епідемічним засобом, що пригнічує життєдіяльність мікроорганізмів у повітрі, воді та на опромінених поверхнях. Ультрафіолетове випромінювання позитивно застосовується в області дезінфекції та стерилізації. Ультрафіолетове випромінювання може ефективно "вбивати" (інактивувати або знищувати) такі мікроорганізми, як віруси та бактерії. Для знищення мікроорганізмів ультрафіолетове випромінювання проникає крізь клітинну мембрану, руйнуючи ДНК, і таким чином зупиняє її здатність до розмноження. Цей руйнівний ефект пояснює, чому ми можемо використовувати ультрафіолетове випромінювання в антибактеріальних лампах для дезінфекції та стерилізації.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: старший викладач Козаревич Вікторія Олександрівна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62436
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФАЕТ_2021_153_ЩербаковА.pdfкваліфікаційна робота4.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.