Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62462
Title: Антенна система для безпілотних літальних апаратів. Програмна частина (комплексна тема)
Authors: Катушонок, Федір Олександрович
Keywords: антени для зв'язку з безпілотними літальними апаратами для наземного сегменту
антенні решітки
пеленгування сигналу
протоколи та стандарти модуляції
БПЛА
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Катушонок Ф.О. Антенна система для безпілотних літальних апаратів. Програмна частина (комплексна тема). - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 118 с.
Abstract: У сучасному світі, дедалі більше використовуються безпілотні літальні апарати (БПЛА). Вони використовуються у дуже багатьох сферах життєдіяльності людини, від цивільних до військових потреб. Безпілотні літальні апарати у 2022 році грають дуже значну роль у допомозі людству та автоматизації багатьох процесів, і з високою вірогідністю будуть набирати дедалі більшу популярність у найближче десятиріччя. За допомогою безпілотних літальних апаратів здійснюються доставки посилок та невеликих вантажів, проводяться фото та відеозйомки, змагання по управлінню, задачі для аграрної промисловості по моніторингу та експедиції землегосподарств та контроль їх ефективності та рослинності, задачі аеророзвідки, радіомоніторингу та різні задачі військового призначення, включаючи використання вогнепальної зброї або комплексів керованих ракет. Одна з основних проблем при розробці БПЛА є питання стабільного, надійного та захищеного радіозв’язку, що спроможний передавати необхідну кількість даних в одиницю часу. Враховуючи специфіку використання деяких БПЛА, дуже часто взаємодія з ними відбувається на великих дистанціях, з великою кількістю перешкод, у складній метеорологічній ситуації або в умовах сильних електромагнітних завад.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: доцент, к.т.н. Щербина Ольга Алімівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62462
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_171М_КатушонокФО.pdfдипломна робота3.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.