Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62513
Title: Принципи проєктування інтер`єрів коледжів
Authors: Кудерська, Ірина Ігорівна
Keywords: каваліфікаційна робота
проєктування
інтер'єр
коледж
дизайн-концепція
трансформація
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кудерська І.І. Принципи проєктування інтер`єрів коледжів. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Дизайн". – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 102 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі розглянуто принципи проєктування інтер`єрів коледжів. Із використанням методів історичного аналізу, експертного оцінювання та системного аналізу проведено ретроспективний аналіз закордонних та вітчизняних навчальних закладів, компонентів із зв`язків у системі цільовий споживач – задачі і функції навчального процесу – інтер’єрі простори коледжу – обладнання з метою визначення тенденцій, а також актуальних стилістичних, функціональних, об’ємно-планувальних та естетичних особливостей при проєктуванні інтер’єрних просторів коледжів. Визначено нормативну базу проєктування коледжів, яка включає будівельні, санітарно-гігієнічні, екологічні нормативні документи, а також ергономічні вимоги. Акцент зроблено на визначення вимог вікової ергономіки та умов, що забезпечують комфортні умови навчання та роботи викладачів та персоналу. З урахуванням нормативних обмежень, обгрунтовано та сформульовано принципи проєктування функціонального, комфортного та естетично привабливого інтер’єру коледжів. Принципи реалізовані при обгрунтуванні дизайн-концепції (за основу взятий реальний об’єкт у м. Буча), а також стилістичних рішень, функціональності, об’ємно-планувальних та конструктивних рішень, виборі меблів, обладнання, освітлення, матеріалів тощо. Акцент зроблено на забезпеченні можливостей трансформації простору, безпеці, віковій ергономіці. Використано методи комп’ютерного моделювання і візуалізації. В окремі розділи винесено питання охорони праці та навколишнього середовища. У висновках наведені основні підсумки роботи, принципи проєктування інтер’єрних просторів коледжів, а також розглядаються можливості практичної реалізації результатів роботи. Окрім пояснювальної записки, робота включає альбом креслень і візуалізацій, планшет, електронну презентацію.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д.т.н., професор, професор Ковальов Юрій Миколайович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62513
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Кудерська Ірина Ігорівна.pdf10.59 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.