Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62514
Title: Формування середовища дошкільних закладів
Authors: Сорокіна, Юлія Олександрівна
Keywords: каваліфікаційна робота
форма
середовище
дошкільний заклад
інтер'єр
дизайн
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сорокіна Ю.О. Формування середовища дошкільних закладів. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Дизайн". – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 103 с.
Abstract: Сучасне суспільство, в якому формується дитина – це суспільство соціальних змін, і сучасний дитячий дошкільний заклад, як осередок первинної соціалізації, має змінюватися разом із суспільством, відповідати його вимогам, залучувати кращі надбання прогресу, тощо. Обрана тема є актуальною оскільки на сьогоднішній день дизайн інтер’єру у дитячих дошкільних закладах розвинутий недостатньо, а дітям перш за все потрібна тепла, затишна, цікава, функціональна і продумана ідея кімнат, яка дозволить їм розвиватися, спілкуючись один з одним, гратися та навчатися. Дана кваліфікаційна робота присвячена дослідженню дизайну інтер'єру дитячого дошкільного средовища з метою створення комфортного та стимулюючого простору для розвитку дітей дошкільного віку. У роботі проведено аналіз теоретичних джерел та вивчено сучасні тенденції у дизайні дитячих садків. Зокрема, приділено особливу увагу вибору кольорової палітри, ергономічному плануванню приміщень, безпеці та функціональності меблів та обладнання. Основною метою роботи є створення оптимальних умов для розвитку дітей, забезпечуючи їм комфорт, безпеку та стимулююче навколишнє середовище. Результати дослідження допоможуть впровадити практичні рекомендації щодо дизайну дитячих садків з метою поліпшення якості навчально-виховного процесу. Для досягнення поставленої мети було розроблено концептуальні рішення та практично втілено проект дизайну інтер'єру дитячого садка. Робота має практичне значення для архітекторів, дизайнерів та фахівців, які займаються проектуванням та вдосконаленням дитячих садків, а також для керівників освітніх закладів, які прагнуть забезпечити комфортні та сприятливі умови для розвитку дітей. Наукова новизна полягу є у тому, що було виявлено особливості формування дизайну інтер’єрів дитячих дошкільних просторів; розроблена дизайн-концепція інтер’єрів різних за функційним призначенням приміщень дитячого дошкільного закладу, який буде відповідати всім необхідним вимогам, стандартам, створене відповідне комфортне середовище, з урахуванням вікових особливостей психофізіологічного розвитку дітей. Від того який інтер'єр дитячих кімнат залежить бажання розвиватися, вчитися і виявляти свої таланти.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д. мист. професор, професор Михайлова Рада Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62514
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.