Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63480
Title: Пошкодження вуглепластика та склопластика від ударних навантажень з різною енергією
Authors: Трушковський, Мартин
Keywords: полімерний композиційний матеріал
ударне пошкодження
вуглепластик
низько швидкісний удар
склопластик
Issue Date: 7-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Трушковський М. Пошкодження вуглепластика та склопластика від ударних навантажень з різною енергією // Тези доповідей ХХІІI Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «POLIT. Challenges of science today», м.Київ. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023.
Abstract: В роботі розглянуто пошкодження вуглепластика та склопластика від ударних навантажень з різною енергією. Вуглепластик виявив значну чутливість до низько швидкісного удару, оскільки глибина та діаметр пошкодження є значно більшими для вуглепластику у порівнянні зі склопластиком при однаковій енергії удару. Це пояснюється більшою жорсткістю волокон вуглепластику. Глибина пошкодження для зразків з вуглепластику більша у порівнянні з склопластиком від 1,2 до 6 разів при однаковій енергії удару, причому збільшення різниці відбувається при підвищенні енергії низько швидкісного удару та досягає максимуму при енергії 24,8 J. Діаметр пошкодження для вуглепластику є однаковим зі склопластиком при низькій енергії удару 4,01 J, а зі збільшенням енергії до 24,8 J, різниця збільшується до 5 разів.
Description: 1. Damage of fiber reinforced polymer matrix composites from a drop weight impact event / Shevchenko O.A., Olefir О.I., Skrypnikov О.E. // VI Всесвітній конгрес «Авіація у XXI столітті» – «Безпека в авіації та космічні технології»: матеріали 23 –25 вересня 2014 р. тези доп. – К., 2014. – Т. І. – С. 1.3.23 - 1.3.27. 2. Standart ASTM D7136/D7136 M – 05 the Impact Properties of Fiber Reinforced Composite Laminated Plates. Journal of Reinforced Plastics and Composites. 2000. V.19. N 06.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63480
Appears in Collections:Політ. Контроль якості, сучасні матеріали та триботехнології в машинобудуванні

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Трушковський_М_Д - Мартин Дарійович Трушковський.pdfТези доповіді Трушковський Мартин346.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.