Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64192
Title: Оптоелектронна система спостереження безпілотного літального апарату
Authors: Ситник, Дмитро Олександрович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
дешифратор
інфрачервоний
фоточутливий прилад
регістр
Issue Date: 18-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ситник Д.О. Оптоелектронна система спостереження безпілотного літального апарату. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 53 с.
Abstract: Дослідження оптоелектронних систем спостереження для безпілотних літальних апаратів (БПЛА) зумовлена швидким розвитком технологій у сфері аерокосмічної техніки та зростанням потреби в ефективних рішеннях для моніторингу, спостереження та розвідки. Сучасні БПЛА стають невід'ємною частиною як військових, так і цивільних галузей, надаючи можливість виконувати широкий спектр завдань, від розвідки і спостереження до доставки вантажів і надання медичної допомоги. В умовах зростаючої складності та різноманітності завдань, які виконують безпілотні літальні апарати, вимоги до точності, надійності та ефективності їх оптоелектронних систем постійно підвищуються. Оптоелектроніка як міждисциплінарна галузь науки і техніки, що об'єднує принципи оптики та електроніки, забезпечує можливості для розробки високоефективних систем спостереження та навігації. Системи спостереження на основі оптоелектронних приладів дозволяють виявляти та ідентифікувати об'єкти на великій відстані, забезпечуючи високу точність і деталізацію зображень. Це є критично важливим для військових застосувань, де інформація про місцезнаходження та характеристики цілей має вирішальне значення для прийняття тактичних рішень.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Краснов Володимир Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64192
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Ситник.Д.О..pdf1.45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.