Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50975
Назва: Система екологічного контролю якості сільськогосподарської сировини в Україні
Автори: Онофрієнко, Анатолій
Корецька, Єлизавета
Усенко, Станіслав
Ключові слова: сільськогосподарська сировина
контроль якості
екологічно чиста сировина
фізичні показники
технологічні показники
санітарно-гігієнічні показники
Дата публікації: тра-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Онофрієнко А.І. Система екологічного контролю якості сільськогосподарської сировини в Україні / А.І. Онофрієнко, Є.М. Корецька, С.А. Усенко // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей XХI Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 86-87.
Короткий огляд (реферат): Система екологічного контролю якості сільськогосподарської сировини є невід’ємною частиною харчової промисловості України, оскільки продукція може містити в собі шкідливі для людей та інших організмів речовини. Розглянемо особливості вітчизняної та зарубіжної систем. Розбір досліджень і спеціалізованої літератури дають зрозуміти важливість розглянутих систем з точки зору забезпечення високого рівня життя населення. Метою є аналіз вітчизняної системи екологічного контролю якості сільськогосподарської сировини та пошук ідей щодо її покращення. Недосконалості системи екологічного контролю якості сільськогосподарської сировини можуть суттєво впливати на здоров’я людей. Понад 20% українських сільськогосподарських угідь містять в ґрунті радіонукліди, отрутохімікати та різноманітні токсичні речовини, які в свою чергу погіршують і, навіть, роблять небезпечним склад вирощуваних на них сільськогосподарських культур.
Опис: 1. N.A. Makarenko. Ecological expertise of technologies of cultivation of agricultural crops: Kyiv: 2008. 81c. 2. Alexander Saak. Quality control in agricultural value chains and external certification. IFPRI: International Food Policy Research Institute. 2016. C. 1–2. 3. Piromalis, D., Tseles, D. Quality management of agricultural products. Proceedings of the 2nd International Scientific Conference on Information Technology and Quality. 2005. No. January.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50975
Розташовується у зібраннях:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології. 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5_Корецька_Є_М тези - Elizabeth Koretska.pdfТези доповіді299.78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.