Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51696
Назва: Технологія отримання пробіотичного препарату Лацидофілу
Автори: Антонова, Валерія Веніамінівна
Ключові слова: дипломна робота
пробіотичний препарат
пребіотик
лацидофіл
біомаса
молочнокислі бактерії
культивування
біотехнологія
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): Лацидофіл є пробіотиком 3-го покоління, біологічними агентами якого є мікроорганізми Lactobacillus helveticus та Lactobacillus rhamnosus. Підібрано збалансоване поживне середовище для культивування мікроорганізмів L. rhamnosus та L. helveticus на основі середовища MRS із додаванням соєвого борошна замість бактеріологічного пептона у якості джерела азотного живлення. Показано, що оптимальним pH для вирощування лактобактерій є 7,0; оптимальною дозою посівного матеріалу є 5% від об’єму поживного середовища. Удосконалено технологічну схему отримання Лацидофілу, що дозволяє знизити вартість виробництва на 10%.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Решетняк Л. Р.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51696
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Антонова В..pdfПояснювальна записка1.64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.