Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60587
Title: Стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємства
Authors: Жураківський, Валентин Олегович
Keywords: дипломна робота
конкурентоспроможність
конкурентні переваги
конкурентна стратегія
конкурентне середовище
управління конкурентноспроможністю
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Жураківський В. О. Стратегічне управління конкурентоспроможністю підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 126 с.
Abstract: Конкурентоспроможність, розглядаючи з точки зору конкурентної боротьби є основною характеристикою підприємства. Вона визначає здатність підприємства нормально функціонувати, а також результати його виробничо-збутової діяльності в умовах жорсткої ринкової конкуренції. За сучасних умов високого технічного рівня промислового виробництва прогресивність та величини основних виробничих засобів, їхній технічний стан більшою мірою визначають можливості промислового виробництва та його потенційну потужність. Таким чином випливає потреба в аналізі забезпеченості виробництва основними засобами, потреба в аналізі технічного стану та використання потужностей, а також потреба в оцінці їхнього впливу на зростання обсягів продукції, зниження собівартості продукції та, як наслідок, збільшення прибутку від реалізації продукції та послуг. Зростання конкуренцiї за ресурси, змiни в навколишньому середовищi, міжнародна інтеграцiя бiзнесу, зміна бажань та запитів споживача, пошук нових, часто несподiваних, можливостей, стрімкий розвиток соціальних та інформаційних мереж, які дозволяють з блискавичною швидкістю отримувати та поширювати iнформацiю, відносна доступнiсть сучасних технологiй, висока оцінка ролi людських ресурсiв, пандемiя COVID-19, війна, а також низка iнших факторiв в сукупності своїй, призвели до стрімкого зростання значення управлiння конкурентоспроможнiстю авiапідприємств. Практичне значення отриманих результатів. Отримані результати мають практичне значення для ДП «ЗДАРЗ «МiГремонт», запропоновані інструменти розвитку, а саме обрана стратегія фокусування, підвищить якість продукції та її обслуговування, покращить позиції підприємства на внутрішньому та зовнішньому ринках, та як наслідок підвищить конкурентоспроможність. На сьогодні авіагалузь характеризуються високою конкуренцiєю, динамiчними змінами в середину ринку, вагомими змiнами в макросередовищi, якi є наслідком НТП, зародженням нових сфер в економiці, змiнами типiв виробництва. Якщо ж розглядати Україну, то до вищепереліченого списку варто додати процеси глобалiзацiї, специфіку дiяльностi фiнансових iнститутiв, конкуренцiю мiж нацiональними i транснацiональними компанiями на нацiональному ринку та iн.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент: Сімкова Тетяна Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60587
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2022_051_ЕП_Жураківський_В._О..pdfДипломна робота206.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.