Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62241
Title: Інформаційна система управління персоналом підприємства на основі SAP
Authors: Ковтун, Вадим Євгенійович
Keywords: дипломна робота
інформаційна система
ERP
SAP
SAP S/4 Hana Cloud
фіксація відпрацьованого часу
ABAP
Microsoft Dynamics
Issue Date: 31-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковтун В.Є. Інформаційна система управління персоналом підприємства на основі SAP. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні управляючі системи та технології». - Київ, 2023. – 133 с.
Abstract: Сучасне підприємство може мати чимало бізнес-процесів, підтримувати котрі вручну стає занадто складно. Окрім цього, ріст підприємства призводить лише до збільшення кількості та складності цих бізнес-процесів. Тому такі підприємства використовують системи планування ресурсів підприємства (ERP), що допомагають автоматизувати роботу організації. Перші ERP-системи були монолітними програмними продуктами, кожен з яких після покупки покупець унікально допрацьовував під власні потреби. Такий підхід потребував значних фінансових та часових витрат, адже компанія мала продовжувати працювати під час такої доробки. Сучасні ERP-системи мають значно більший стартовий функціонал, і потребують значно менших витрат для конфігурації. Окрім цього, змінилась і їх структура – тепер вони розбиті на функціональні модулі: HR, управління фінансами, логістика і т.д. Однією з найбільших компаній на ринку ERP є німецька компанія SAP, Компанія широко представлена на західних ринках, але присутня і в Україні. Так, наприклад, частково працюють на ERP від компанії SAP такі компанії як АТ «Укргазвидобування» та АТ «Укртранснафта». На українському ринку представлено цілий ряд і інших програмних рішень: 1С Підприємство, BAS ERP, Microsoft Dynamics. У зв’язку з актуальністю було обрану таку тему дипломної роботи: «Інформаційна система управління персоналом підприємства на основі SAP». Метою створення такої системи є підвищення ефективності роботи користувачів з системою відслідковування відпрацьованого часу. Основні завдання, які поставлені в даній дипломній роботі: Дослідження технології ERP; Огляд ERP, наявних на українському ринку; Сформулювати вимоги до інформаційної системи; Обрати найбільш придатну ERP для розробки системи; Проектування та реалізація інформаційної системи управління персоналом; Практична значущість розробки інформаційної системи має бути такою, щоб підприємство могло використовувати таку інформаційну систему без витрати значних зусиль на її конфігурацію.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Райчев Ігор Едуардович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62241
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_212_Ковтун В.Є.pdfДипломна робота магістра6.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.