Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60499
Title: Подовження ресурсу шасі вузькофюзеляжного середньо-магістрального пасажирського літака
Authors: Кріпкий, Андрій Сергійович
Keywords: кваліфікаційна робота
дипломна робота
ресурс
шасі
літак
планер
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Даний літак спроектований для польотів в невеликі аеропорти з швидкістю до 810 км/год на висоті 10700 метрів та розраховані на 140 пасажирів. Конструктивно проектований літак підрозділяється на наступні елементи: - фюзеляж, що включає в себе гермокабіни для екіпажу та пасажирів; - крило кесонного типу; - силову установку з турбореактивними двигунами; - шасі. - вертикальне і горизонтальне оперення; Схема літака позначається взаємним розташуванням агрегатів, їх кількістю і формою. На базі визначених схем і аеродинамічного компонування літака грунтуються аеродинамічні і техніко-експлуатаційні властивості. Правильно обрана схема дозволяє підвищити економічну ефективність літака,безпеку та регулярність польотів. Схема літака залежить від: - розташування крила і оперення щодо фюзеляжу, та вибору їх форми; - типу і розташування опор шасі; - розташування двигунів, їх кількості і типу; Фюзеляж являє собою суцільнометалеву конструкцію типу напівмонокок з поперечним набором шпангоутів, повздовжнім набором стрингерів і працюючою обшивкою. Такий тип характерний наявністю відносно не товстої обшивки , підкріпленої стрингерами і шпангоутами. Обтічники основних опор шасі виготовлені з композитних матеріалів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60499
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Кріпкий(5)_original_14072023_083245.pdfКваліфікаційна робота1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.